Rajčata se sýrovou nádivkou s pivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 204.6 mg
- Vláknina 2146.8 mg
- Vitamín A 2146.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdší rajčata omyjeme, seřízneme jim vršky a vnitřky vydlabeme lžičkou.
-
2
Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání sýr rozpouštíme. Poté přilijeme pivo, zahříváme a mícháme, až vznikne hladká hmota. Přidáme sůl, koření, hořčici, rozšlehaný žloutek a opět mícháme dohladka, ale už nevaříme. Prochladlou nádivkou plníme rajčata.