Rajčata se sýrovou nádivkou s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 204.6 mg
  • Vláknina 2146.8 mg
  • Vitamín A 2146.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdší rajčata omyjeme, seřízneme jim vršky a vnitřky vydlabeme lžičkou.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání sýr rozpouštíme. Poté přilijeme pivo, zahříváme a mícháme, až vznikne hladká hmota. Přidáme sůl, koření, hořčici, rozšlehaný žloutek a opět mícháme dohladka, ale už nevaříme. Prochladlou nádivkou plníme rajčata.

Komentáře k receptu