Krocaní koblihy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 31 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 912.2 mg
- Vláknina 5267.5 mg
- Vitamín A 5267.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek, přidáme mléko ušlehané s vejcem a dobře promícháme. Necháme chvíli odležet.
-
2
Mezitím nakrájíme pečené krocaní maso na malinké kousky, které po chvíli postupně vmícháme do těsta. Lžící vykrajujeme kousky těsta a smažíme dozlatova ze všech stran na dostatečném množství rozpáleného oleje. Necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme na talíři ozdobeném natrhaným ledovým salátem.