Jablečné koblihy
Suroviny
- 600 g Jablka
- 400 g Kompot meruňkový
- 60 g Máslo čerstvé
- 3 g Sůl
- 40 g Cukr krupice
- 125 g Mouka polohrubá
- 7 g Droždí
- 3 g Skořice mletá
- 10 g Pomerančová kůra
- 100 ml Džus jablečný
- 20 ml Olej olivový
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 120 ml Calvados
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.88 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 44 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 421.3 mg
- Vláknina 12744 mg
- Vitamín A 12744 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nahřáté mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme droždí, pivo, jablečný džus a olivový olej. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme a necháme v teple kynout.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dáme do misky a posypeme cukrem.
-
3
Připravíme si meruňkovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, ochutíme skořicí, přilijeme calvados, smetanu, rozmixované scezené meruňky a nasypeme pomerančovou kůru. Chvíli zahříváme a nakonec všleháme žloutek. Omáčku nalijeme do misky těsně před servírováním, aby zůstala teplá.
-
4
Plátky jablek pomocí kleští dokonale obalíme v těstě a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se smetanovou omáčkou.