Kreolské koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 3 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 7 g Droždí
  • 5 g Skořice mletá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 160 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 20.3 mg
  • Vláknina 606.8 mg
  • Vitamín A 606.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozpustíme ve vodě. Horkou uvařenou rýži rozmačkáme vidličkou a necháme trochu vychladnout. Smícháme droždí a rýži, zakryjeme utěrkou a necháme přes noc na teplém místě.

  • 2

    Do nabobtnalé rýže přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, muškátový oříšek a vše dobře prohněteme. Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje, malé kousky těsta vykrajujeme lžící. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem se skořicí.

Komentáře k receptu