Těstovinové mušle s ricottou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 20 g Bazalka
- 95 g Paprika červená
- 100 g Sýr Gruyére
- 180 g Artyčoky sterilované
- 400 g Těstoviny Conchiglie
- 20 g Oregano sušené
- 500 g Sýr Ricotta
- 150 g Roketa
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 750 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 600 ml Omáčka na těstoviny
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 39 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 444.6 mg
- Vláknina 13433.3 mg
- Vitamín A 13433.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií.
-
2
Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly.
-
3
V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř.
-
4
Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne.
-
5
Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou.