Těstovinové mušle s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Bazalka
  • 95 g Paprika červená
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 180 g Artyčoky sterilované
  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 20 g Oregano sušené
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 150 g Roketa
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 600 ml Omáčka na těstoviny
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 444.6 mg
  • Vláknina 13433.3 mg
  • Vitamín A 13433.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií.

  • 2

    Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř.

  • 4

    Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne.

  • 5

    Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu