Zapečené tagliatelle s masem a houbami
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Houby čerstvé
- 20 g Strouhanka
- 3 g Muškátový oříšek
- 3 g Pepř cayenský
- 150 g Cibulka jarní
- 380 g Telecí maso mleté
- 350 g Mleté kuřecí maso
- 100 g Tagliatelle
- 60 ml Smetana zakysaná 14%
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 184.5 mg
- Draslík 561.7 mg
- Vláknina 3731.7 mg
- Vitamín A 3731.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
2
Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme.
-
3
Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout.