Nadívané baklažány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1300 g Lilek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 18 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 8 g Cukr krupice
  • 200 g Strouhanka
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1978 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 139.8 mg
  • Draslík 810.2 mg
  • Vláknina 18282 mg
  • Vitamín A 18282 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme.

  • 2

    V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Komentáře k receptu