Nadívané baklažány
Suroviny
- 1300 g Lilek
- 50 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 18 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 6 g Pepř černý mletý
- 8 g Cukr krupice
- 200 g Strouhanka
- 4 g Paprika mletá sladká
- 400 g Vepřové maso mleté
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1978 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 139.8 mg
- Draslík 810.2 mg
- Vláknina 18282 mg
- Vitamín A 18282 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme.
-
2
V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.