Papriky plněné slaninou a těstovinou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Bazalka
- 350 g Paprika červená
- 150 g Těstoviny Risone semolinové
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 5 g Oregano sušené
- 150 g Mozzarella
- 25 g Protlak rajčatový
- 125 ml Víno bílé
- 1 stroužek Česnek
- 0.07 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 373.9 mg
- Vláknina 9730 mg
- Vitamín A 9730 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
-
3
Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
-
4
Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.