Penne s hovězím masem a žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 125 g Žampiony čerstvé
- 80 g Strouhanka
- 10 g Bazalka
- 80 g Paprika červená
- 100 g Těstoviny Penne
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 g Mozzarella
- 125 ml Víno červené
- 60 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 715 mg
- Vláknina 3577.5 mg
- Vitamín A 3577.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
-
2
Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.
-
3
Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.
-
4
Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.