Polévka z žab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 160 g Šalotka
  • 10 g Řeřicha
  • 700 g Žabí stehýnka
  • 20 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 156.5 mg
  • Draslík 651.6 mg
  • Vláknina 1569.7 mg
  • Vitamín A 1569.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném másle.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Smažíme 8 minut a poté maso vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do šťávy z masa přilijeme vývar a víno, povaříme 10 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, sekanou řeřichu a maso ze stehýnek. Osolíme, opepříme a necháme 5 minut vařit. Žloutek smícháme se smetanou a směs vmícháme do omáčky.

  • 4

    Necháme prohřát pod bodem varu a poté servírujeme.

Komentáře k receptu