Polévka z žab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 156.5 mg
- Draslík 651.6 mg
- Vláknina 1569.7 mg
- Vitamín A 1569.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném másle.
-
2
Maso osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Smažíme 8 minut a poté maso vyjmeme z pánve.
-
3
Do šťávy z masa přilijeme vývar a víno, povaříme 10 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, sekanou řeřichu a maso ze stehýnek. Osolíme, opepříme a necháme 5 minut vařit. Žloutek smícháme se smetanou a směs vmícháme do omáčky.
-
4
Necháme prohřát pod bodem varu a poté servírujeme.