Roláda z kachny
Suroviny
- 12 g Cibule
- 2000 g Kachna mražená
- 30 g Kachní maso pečené
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Vepřová krkovička
- 14 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 6 g Petržel - nať
- 300 g Vepřová plec
- 2 g Tymián čerstvý
- 40 ml Koňak Armaňak
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 5 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1537 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 96 g
- Sodík 2145 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 142.7 mg
- Vláknina 580.3 mg
- Vitamín A 580.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu.
-
2
Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut.
-
3
Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky.