Roláda z kachny

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 12 g Cibule
  • 2000 g Kachna mražená
  • 30 g Kachní maso pečené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 14 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Petržel - nať
  • 300 g Vepřová plec
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 5 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1537 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 2145 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 142.7 mg
  • Vláknina 580.3 mg
  • Vitamín A 580.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu.

  • 2

    Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut.

  • 3

    Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu