Kančí na víně
Suroviny
- 180 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Mrkev kořen
- 8 g Bobkový list
- 2 g Jalovec
- 6 g Pažitka
- 10 g Cukr moučkový
- 5 g Tymián čerstvý
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 80 ml Olej olivový
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 700 ml Vývar telecí
- 100 ml Koňak Armaňak
- 30 ml Protlak rajčatový
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Víno červené
- 2 kg Kančí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 56 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215.2 mg
- Vláknina 2922.1 mg
- Vitamín A 2922.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.
-
2
Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.
-
3
Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.
-
4
Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.
-
5
Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.