Kotlík s kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Kachna mražená
  • 50 g Kedlubna
  • 120 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 4 g Bobkový list
  • 1000 g Vepřová plec
  • 4 g Bazalka
  • 1 g Hřebíček
  • 2 g Pepř černý celý
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 30 g Kachní sádlo
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 2 ks Vepřová kůže
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1751 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 131 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 492.1 mg
  • Draslík 1560.7 mg
  • Vláknina 10900 mg
  • Vitamín A 10900 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 210.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut.

  • 2

    Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a kedlubny, koření a bylinky.

  • 3

    Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kedlubnu pokrájíme na menší kousky a s kapustou vmícháme do vývaru. Vaříme dalších 90 minut.

  • 4

    Půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru kachní maso osmažené na sádle dozlatova.

Komentáře k receptu