Kotlík s kachním masem
Suroviny
- 120 g Cibule
- 400 g Kachna mražená
- 50 g Kedlubna
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 500 g Vepřová krkovička
- 4 g Bobkový list
- 1000 g Vepřová plec
- 4 g Bazalka
- 1 g Hřebíček
- 2 g Pepř černý celý
- 4 g Tymián čerstvý
- 30 g Kachní sádlo
- 2 ks Vepřové nožičky
- 2 ks Vepřová kůže
- 1 kg Kapusta hlávková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 169 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 131 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 492.1 mg
- Draslík 1560.7 mg
- Vláknina 10900 mg
- Vitamín A 10900 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 210.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut.
-
2
Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a kedlubny, koření a bylinky.
-
3
Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kedlubnu pokrájíme na menší kousky a s kapustou vmícháme do vývaru. Vaříme dalších 90 minut.
-
4
Půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru kachní maso osmažené na sádle dozlatova.