Krevetové saté
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Datle sušené
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Krevetová pasta
- 1 ks Citrony
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Mléko kokosové
- 1 polévková lžíce Oříšky makadamové
- 6 polévková lžíce Arašídová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 12 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 778.2 mg
- Vláknina 5256.6 mg
- Vitamín A 5256.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu. Každou zespodu nařízneme a rozevřeme. Na každou grilovací jehlu napíchneme tři krevety.
-
2
Připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu krevetovou pastu, rozmačkaný česnek, pokrájenou citronovou trávu, oříšky a mleté chilli. Směs poté osmahneme na rozpáleném oleji. Po minutě přilijeme kokosové mléko, přidáme datlovou dužinu (namočenou ve vodě a vymačkanou) a povaříme. Necháme vychladit. Vzniklou směsí přelijeme krevety a necháme 60 min marinovat.
-
3
Krevety grilujeme na rozpáleném grilu cca 3 minuty, mezitím průběžně potíráme marinádou.
-
4
Krevetové špízy podáváme s arašídovou omáčkou, okurkou pokrájenou na kostičky a doplníme dílky citronu.