Conchiglie se šunkou a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 90 g Šunka parmská
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 200 g Mleté kuřecí maso
  • 150 g Mozzarella
  • 250 g Ricotta
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 10734 mg
  • Vitamín A 10734 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.

  • 3

    Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.

Komentáře k receptu