Conchiglie se šunkou a ricottou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 125 g Žampiony čerstvé
- 10 g Pažitka
- 90 g Šunka parmská
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 200 g Mleté kuřecí maso
- 150 g Mozzarella
- 250 g Ricotta
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 26 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 304.9 mg
- Vláknina 10734 mg
- Vitamín A 10734 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
-
2
Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.
-
3
Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.