Jehněčí mozečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 42 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 216.5 mg
- Vláknina 7347.8 mg
- Vitamín A 7347.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem.
-
2
Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu.
-
3
Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut.
-
4
Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru.
-
5
Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany.
-
6
Posypeme kapary a sekanou petrželkou.