Jehněčí koruna s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 51 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 667.5 mg
- Vláknina 5032.9 mg
- Vitamín A 5032.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
-
2
Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.
-
3
Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.