Jehněčí koruna s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Hrozinky
  • 50 g Chléb konzumní
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Meruňky
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Jehněčí žebírka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 667.5 mg
  • Vláknina 5032.9 mg
  • Vitamín A 5032.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.

  • 2

    Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.

  • 3

    Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.

Komentáře k receptu