Pikantní jehněčí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 853.9 mg
- Vláknina 1231.7 mg
- Vitamín A 1231.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.
-
2
Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.
-
3
Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.
-
4
Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
-
5
Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.