Jehněčí kýta s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1761 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 124 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 140 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 504.7 mg
- Draslík 2611.5 mg
- Vláknina 10204.5 mg
- Vitamín A 10204.5 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí.
-
2
Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut.
-
3
Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích.