Jehněčí hamburgery
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1745 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 429.2 mg
- Vláknina 15628.7 mg
- Vitamín A 15628.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1435 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.
-
2
Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.
-
3
Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.
-
4
Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.