Salát s omeletou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Šunka uzená
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Kapie
- 150 g Houby nakládané
- 210 g Smetana jihočeská zakysaná15%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 49 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 511.7 mg
- Draslík 306.8 mg
- Vláknina 6178.5 mg
- Vitamín A 6178.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.
-
2
Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
-
3
Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.