Polévka z krůtího masa a krup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 600 g Krůtí prsa
  • 220 g Mrkev kořen
  • 280 g Pórek
  • 12 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Nové koření celé
  • 4 g Pažitka
  • 1 g Hřebíček
  • 2 g Pepř černý celý
  • 130 g Kroupy ječné
  • 20 ml Olej olivový
  • 2200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 716.6 mg
  • Vláknina 15556.2 mg
  • Vitamín A 15556.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy dobře propláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme 1 l vody.

  • 2

    Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 90 minut.

  • 3

    Maso omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Přilijeme 1200 ml vody, přidáme sůl, koření a oloupanou cibuli. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.

  • 4

    Celer a mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Uvařené maso i s vývarem přilijeme ke smažené zelenině a přidáme vařené kroupy. Přiklopené vaříme 10 minut. Poté přidáme pokrájený pórek. Povaříme ještě 8 minut.

  • 5

    Před servírováním posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu