Polévka z krůtího masa a krup
Suroviny
- 180 g Celer bulvový
- 120 g Cibule
- 600 g Krůtí prsa
- 220 g Mrkev kořen
- 280 g Pórek
- 12 g Sádlo škvařené
- 1 g Bobkový list
- 1 g Nové koření celé
- 4 g Pažitka
- 1 g Hřebíček
- 2 g Pepř černý celý
- 130 g Kroupy ječné
- 20 ml Olej olivový
- 2200 ml Voda pitná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 146 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 716.6 mg
- Vláknina 15556.2 mg
- Vitamín A 15556.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy dobře propláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme 1 l vody.
-
2
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 90 minut.
-
3
Maso omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Přilijeme 1200 ml vody, přidáme sůl, koření a oloupanou cibuli. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
-
4
Celer a mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Uvařené maso i s vývarem přilijeme ke smažené zelenině a přidáme vařené kroupy. Přiklopené vaříme 10 minut. Poté přidáme pokrájený pórek. Povaříme ještě 8 minut.
-
5
Před servírováním posypeme sekanou pažitkou.