Zeleninová polévka s knedlíčky z droždí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2079 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 756.2 mg
- Vláknina 7105.8 mg
- Vitamín A 7105.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. 30 g másla rozehřejeme a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Droždí rozdrobíme a přidáme k cibuli. Za pečlivého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme, osolíme a opepříme. Do směsi postupně vmícháme vejce a strouhanku. Vznikne nám husté, tvarovatelné těsto, z kterého vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm.
-
2
Pórek pečlivě omyjeme a pokrájíme na kolečka. Očistíme mrkev a pokrájíme jí na drobné nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a osmahneme na něm pórek a mrkev. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme zbytek očištěné a pokrájené zeleniny. Smažíme ještě 3 minuty.
-
3
Přilijeme vývar, uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
-
4
Do polévky vsypeme knedlíčky a necháme 4 minuty provařit.
-
5
Osolíme a opepříme dle chuti.