Kozákovské zahuštěné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 13 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 865.2 mg
- Vláknina 11023.6 mg
- Vitamín A 11023.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.
-
2
Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!
-
3
Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.
-
4
Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.