Kozákovské zahuštěné brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 865.2 mg
  • Vláknina 11023.6 mg
  • Vitamín A 11023.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.

  • 2

    Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!

  • 3

    Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.

  • 4

    Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Komentáře k receptu