Polévka z jehněčího masa a kuskusu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 516.7 mg
- Vláknina 6308.3 mg
- Vitamín A 6308.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky. 30 ml oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso. Zezlátlé maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme k oleji a osmahneme dozlatova. Poté přimícháme koriandr a smažíme ještě minutu. Přilijeme rajčata i se šťávou a vývar. Polévku uvedeme do varu a přiklopené dusíme 20 minut.
-
3
Kuskus propláchneme a vsypeme do polévky, povaříme 6 minut. Vmícháme maso a necháme prohřát 5 minut.
-
4
Servírujeme zdobené špenátem a fetou.