Cizrnová polévka s bramborami
Suroviny
- 200 g Brambory
- 60 g Cibule
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 6 g Kmín římský
- 6 g Koriandr čerstvý
- 10 g Maizena - kukuřičný škrob
- 400 g Cizrna
- 30 ml Olej olivový
- 1200 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Zakysaná smetana
- 6 ml Harissa pasta
- 6 ml Sezamová pasta
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1468 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 1001.5 mg
- Vláknina 12209 mg
- Vitamín A 12209 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno.
-
2
Olej rozpálíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme do zezlátnutí, poté přisypeme koriandr a kmín. Smažíme 2 minuty.
-
3
Přilijeme vývar, přidáme brambory a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut.
-
4
Cizrnu propláchneme a vsypeme do polévky. Ze zakysané smetany, harissy, sezamové pasty a škrobu umícháme směs, kterou nalijeme do polévky. Pečlivě promícháme a přisypeme nakrájený špenát. Necháme vařit 3 minuty.