Kukuřičná polévka s krevetkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 331.7 mg
- Vláknina 4026 mg
- Vitamín A 4026 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Pastu dáme do hrnce a necháme velice dobře rozehřát, poté přilijeme mléko. Celou směs uvedeme k varu a necháme 3 minuty povařit. Poté přisypeme kukuřici, krevety a krájená rajčata.
-
2
Mezitím si dáme ohřát vývar, který uvedeme k varu. Polévku necháme 5 minut povařit, poté do ní přilijeme vroucí vývar. Petržel nakrájíme na drobné kousky a ozdobíme jimi polévku.