Smažák s volským okem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunkový salám
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1551 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 332.9 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 449.7 mg
  • Vitamín A 449.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 41.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr eidam nakrájíme na plátky, na každý plátek položíme plátek šunkového salámu, na něj tenký proužek zelené papriky, dáme do 3 rozkvedlaných vajíček a obalíme v mouce. Obalování opakujeme ještě jednou.

  • 2

    Na rozpálených 4 dl oleje opečeme dozlatova. Zvlášť osmažíme na 2 dl oleje volská oka, která při smažení osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu