Krémová polévka z pangasiuse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Petržel - nať
  • 60 g Šalotka
  • 2 g Pepř černý celý
  • 200 g Pangasius - filety
  • 30 ml Olej olivový
  • 240 ml Voda pitná
  • 750 ml Vývar rybí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 240.2 mg
  • Vláknina 704 mg
  • Vitamín A 704 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.

  • 2

    Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.

Komentáře k receptu