Krémová polévka z pangasiuse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 240.2 mg
- Vláknina 704 mg
- Vitamín A 704 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.
-
2
Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.
-
3
Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.