Pečeně plněná klobásou
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 20 g Zázvor mletý
- 200 g Klobása - Čabajka
- 200 g Sádlo vepřové škvařené
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 67 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 561.6 mg
- Vláknina 1403 mg
- Vitamín A 1403 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu nakrájíme na tenké pásky, kterými prošpikujeme maso.
-
2
V hrnci roztopíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme osolené a prošpikované maso, z každé strany ho opečeme.
-
3
Zalijeme vývarem, okořeníme, přidáme zázvor, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 120-150 minut. Po dobu pečení poléváme maso vývarem a potíráme máslem.
-
4
Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a šťávu zahustíme: Na pánvičku dáme sádlo, mouku zapražíme dorůžova, posypeme sladkou paprikou a vylijeme do hrnce.