Kuřecí červené kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Garnátová pasta
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 6 ks Kuřecí prsa
- 8 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka
- 3 ks Citronová tráva
- 3 stroužek Česnek
- 1.25 dl Vývar drůbeží
- 4 dl Kokosové mléko
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1139 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 2667.8 mg
- Vláknina 3787.5 mg
- Vitamín A 3787.5 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme všechny přísady na červené kari - chilli papričky, zázvor, citronovou trávu, stroužek česnek, garnátovou pastu, limetky, koriandr, kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájený česnek, vmícháme kari pastu, povaříme 15 vteřin. Přiléváme za neustálého míchání kokosové mléko, přidáme pokrájené kuřecí maso, promícháme s omáčkou a povaříme cca 5 minut.
-
3
Přidáme rybí omáčku, kuřecí vývar, promícháme, povaříme 2 minuty.
-
4
Kuřecí kari přendáme do ohřáté servírovací mísy a podáváme.