Kuřecí červené kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Garnátová pasta
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 3 ks Citronová tráva
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Vývar drůbeží
  • 4 dl Kokosové mléko
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1139 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 2667.8 mg
  • Vláknina 3787.5 mg
  • Vitamín A 3787.5 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme všechny přísady na červené kari - chilli papričky, zázvor, citronovou trávu, stroužek česnek, garnátovou pastu, limetky, koriandr, kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájený česnek, vmícháme kari pastu, povaříme 15 vteřin. Přiléváme za neustálého míchání kokosové mléko, přidáme pokrájené kuřecí maso, promícháme s omáčkou a povaříme cca 5 minut.

  • 3

    Přidáme rybí omáčku, kuřecí vývar, promícháme, povaříme 2 minuty.

  • 4

    Kuřecí kari přendáme do ohřáté servírovací mísy a podáváme.

Komentáře k receptu