Kuře v parmské šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 794.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Rozmačkáme sýr a naplníme kapsy. Kuřecí prsíčka zabalíme do dvou plátků parmské šunky, převážeme nití.
-
2
Do pánve nalijeme kuřecí vývar a víno a přivedeme směs k varu. Přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme kuřecí prsíčka, dusíme 15 minut. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
-
3
Omáčku rozehřejeme, dokud nezhoustne a částečně se nevypaří.
-
4
Odstraníme nitě, porce nakrájíme, dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.