Kuře v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 794.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa prořízneme po celé délce, aby se vytvořila kapsa. Rozmačkáme sýr a naplníme kapsy. Kuřecí prsíčka zabalíme do dvou plátků parmské šunky, převážeme nití.

  • 2

    Do pánve nalijeme kuřecí vývar a víno a přivedeme směs k varu. Přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme kuřecí prsíčka, dusíme 15 minut. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  • 3

    Omáčku rozehřejeme, dokud nezhoustne a částečně se nevypaří.

  • 4

    Odstraníme nitě, porce nakrájíme, dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu