Lehký nákyp s těstovinami
Suroviny
- 50 g Cibule
- 210 g Losos ve vlastní šťávě
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 15 g Citronová kůra
- 125 g Těstoviny tubettini
- 500 ml Mléko polotučné
- 125 ml Vývar drůbeží
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 341.1 mg
- Draslík 312.4 mg
- Vláknina 4280 mg
- Vitamín A 4280 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem.
-
2
Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C.