Vepřové kuličky s rigatone
Suroviny
- 60 g Cibule
- 40 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 80 g Strouhanka
- 15 g Citronová kůra
- 750 g Vepřové maso mleté
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1481 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 772.1 mg
- Vláknina 14914.5 mg
- Vitamín A 14914.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce.
-
2
Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme.
-
3
Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu.
-
4
Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut.
-
5
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky.