Chorizo s fusilli
Suroviny
- 75 g Anglická slanina
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Majoránka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 200 g Salám Chorizo
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1489 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 62.8 mg
- Draslík 323.4 mg
- Vláknina 12156.2 mg
- Vitamín A 12156.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev smažíme s bobkovým listem na másle a oleji, až cibule zesklovatí a změkne. Přidáme nudličky slaniny, kolečka salámu a mícháme, dokud slanina nezačne mírně hnědnout.
-
2
Polovinu konzervovaných rajčat vložíme do cedníku, vymačkáme z nich tekutinu, dužninu rozmačkáme rukou a přidáme na pánev. Ostatní rajčata použijeme celá. Osolíme je a opepříme, na malém ohni 30 minut zvolna dusíme. Podle potřeby omáčku podléváme vývarem.
-
3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vmícháme majoránku a omáčku a servírujeme.