Chorizo s fusilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 200 g Salám Chorizo
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 62.8 mg
  • Draslík 323.4 mg
  • Vláknina 12156.2 mg
  • Vitamín A 12156.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev smažíme s bobkovým listem na másle a oleji, až cibule zesklovatí a změkne. Přidáme nudličky slaniny, kolečka salámu a mícháme, dokud slanina nezačne mírně hnědnout.

  • 2

    Polovinu konzervovaných rajčat vložíme do cedníku, vymačkáme z nich tekutinu, dužninu rozmačkáme rukou a přidáme na pánev. Ostatní rajčata použijeme celá. Osolíme je a opepříme, na malém ohni 30 minut zvolna dusíme. Podle potřeby omáčku podléváme vývarem.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vmícháme majoránku a omáčku a servírujeme.

Komentáře k receptu