Libanonské jehněčí s rigatoni
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř cayenský
- 150 g Paprika červená
- 20 g Harissa pasta
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 150 g Roketa
- 80 ml Olej olivový
- 125 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Nové koření celé
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 kávová lžička Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 43 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 361.5 mg
- Vláknina 10098 mg
- Vitamín A 10098 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 952.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky.
-
2
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple.
-
3
Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií.
-
4
Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme.
-
5
Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy.