Ravioli z Orientu
Suroviny
- 60 g Cibule
- 50 g Mouka pšeničná celozrnná
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 40 g Máta
- 500 ml Jogurt bílý
- 125 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Kopr čerstvý
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 210.4 mg
- Draslík 578.6 mg
- Vláknina 6909.3 mg
- Vitamín A 6909.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: Najemno nakrájenou cibuli, chilli papričku a koření smažíme na oleji asi 5 minut, až cibule zezlátne. Přidáme mleté maso a smažíme je při vysoké teplotě dohněda, průběžně promícháváme. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Odstavíme, vmícháme citronovou kůru a bylinky. Hotovou náplň necháme vychladnout.
-
2
Omáčka: Kuřecí vývar přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a všleháme jogurt a česnek. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Těsto na ravioli zpracujeme v hnětači z obou druhů mouky, vody, vejce a žloutku. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly. Na strojku na přípravu těstovin nastavíme co největší vzdálenost válečků, válečky poprášíme moukou, těsto necháme projít mezi válečky a přeložíme je na třetinu (šířka zůstane stejná).
-
4
Těsto opět necháme projít mezi válečky a postup opakujeme nejméně desetkrát s tím, že těsto vždy o 90 stupňů pootočíme. Podle potřeby těsto i válečky občas poprášíme moukou. Potom vzdálenost válečků postupně o 1 stupeň zmenšujeme, až je placka silná 1 mm. Přikryjeme ji utěrkou a postup opakujeme se zbývajícími třemi díly těsta. Těsto můžeme vyválet také ručně.
-
5
Z placek nakrájíme čtverce o stranách 12 cm. Do středu každého z nich dáme lžíci náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtverec přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme k sobě. Ravioli přeneseme na mírně pomoučený plech a zakryjeme je utěrkou, dokud nezpracujeme všechny placky.
-
6
Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente (asi 3 minuty). Vyndáme je, necháme okapat, obalíme omáčkou a ozdobíme mátou.