Ravioli z Orientu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 40 g Máta
  • 500 ml Jogurt bílý
  • 125 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 210.4 mg
  • Draslík 578.6 mg
  • Vláknina 6909.3 mg
  • Vitamín A 6909.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: Najemno nakrájenou cibuli, chilli papričku a koření smažíme na oleji asi 5 minut, až cibule zezlátne. Přidáme mleté maso a smažíme je při vysoké teplotě dohněda, průběžně promícháváme. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Odstavíme, vmícháme citronovou kůru a bylinky. Hotovou náplň necháme vychladnout.

  • 2

    Omáčka: Kuřecí vývar přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a všleháme jogurt a česnek. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Těsto na ravioli zpracujeme v hnětači z obou druhů mouky, vody, vejce a žloutku. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly. Na strojku na přípravu těstovin nastavíme co největší vzdálenost válečků, válečky poprášíme moukou, těsto necháme projít mezi válečky a přeložíme je na třetinu (šířka zůstane stejná).

  • 4

    Těsto opět necháme projít mezi válečky a postup opakujeme nejméně desetkrát s tím, že těsto vždy o 90 stupňů pootočíme. Podle potřeby těsto i válečky občas poprášíme moukou. Potom vzdálenost válečků postupně o 1 stupeň zmenšujeme, až je placka silná 1 mm. Přikryjeme ji utěrkou a postup opakujeme se zbývajícími třemi díly těsta. Těsto můžeme vyválet také ručně.

  • 5

    Z placek nakrájíme čtverce o stranách 12 cm. Do středu každého z nich dáme lžíci náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtverec přehneme na trojúhelník. Okraje přitiskneme k sobě. Ravioli přeneseme na mírně pomoučený plech a zakryjeme je utěrkou, dokud nezpracujeme všechny placky.

  • 6

    Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente (asi 3 minuty). Vyndáme je, necháme okapat, obalíme omáčkou a ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu