Vepřová kýta s tagliatelle
Suroviny
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 150 g Žampiony čerstvé
- 500 g Vepřová kýta
- 3 g Pepř cayenský
- 10 g Paprika mletá sladká
- 300 g Smetana zakysaná 14%
- 20 g Protlak rajčatový
- 500 g Tagliatelle
- 20 ml Víno portské
- 30 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Mák mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 45 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 697.7 mg
- Vláknina 5463 mg
- Vitamín A 5463 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
-
2
Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.
-
3
Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.