Vepřová kýta s tagliatelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 3 g Pepř cayenský
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Smetana zakysaná 14%
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 500 g Tagliatelle
  • 20 ml Víno portské
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Mák mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 697.7 mg
  • Vláknina 5463 mg
  • Vitamín A 5463 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 2

    Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.

  • 3

    Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.

Komentáře k receptu