Polévka z hrášku zdobená mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory zimní
  • 60 g Cibule
  • 4 g Máta
  • 350 g Hrášek mražený
  • 12 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 400 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 2812.7 mg
  • Vitamín A 2812.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

  • 2

    Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 4 minuty, poté přilijeme vývar a 400 ml vody, osolíme.

  • 3

    Brambory zbavíme slupek a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme do polévky. Vaříme 12 minut. Poté přisypeme hrášek a 3 g máty. Přikryté vaříme 5 minut, pak polévku rozmixujeme na hladký krém.

  • 4

    Servírujeme zdobené zbytkem máty a troškou smetany.

Komentáře k receptu