Polévka z fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 434.1 mg
- Vláknina 6374.8 mg
- Vitamín A 6374.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu.
-
3
Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.
-
4
Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu.