Polévka z fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Mandle
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 434.1 mg
  • Vláknina 6374.8 mg
  • Vitamín A 6374.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu.

  • 3

    Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.

  • 4

    Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu.

Komentáře k receptu