Kuřecí vývar s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1071 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 7644.5 mg
- Vitamín A 7644.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.
-
2
Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.
-
3
Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.
-
4
Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
-
5
Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.