Hrachová polévka s mrkví

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 400 g Vepřové koleno
  • 1 g Hřebíček
  • 200 g Hrách
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 2094.8 mg
  • Vitamín A 2094.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.

  • 2

    Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.

  • 3

    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.

  • 4

    Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.

  • 5

    Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.

  • 6

    Dosolíme, dopepříme.

  • 7

    Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.

  • 8

    Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.

Komentáře k receptu