Hrachová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 73 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 2094.8 mg
- Vitamín A 2094.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.
-
2
Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.
-
3
Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.
-
4
Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.
-
5
Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.
-
6
Dosolíme, dopepříme.
-
7
Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.
-
8
Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.