Polévka s vůní Mexika
Suroviny
- 80 g Cibule
- 100 g Rýže loupaná
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Šalotka
- 250 g Maso mleté - mix
- 70 g Paprika zelená
- 30 g Mouka kukuřičná
- 20 ml Mléko polotučné
- 1500 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1561 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 68 g
- Sodík 4956 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 247.3 mg
- Draslík 2149 mg
- Vláknina 18816 mg
- Vitamín A 18816 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.
-
2
Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.
-
3
Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.
-
4
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.
-
5
Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.
-
6
Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.
-
7
Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.