Salát z bambusových výhonků
Suroviny
- 400 g Bambusové výhonky konzervované
- 30 g Lepkavá rýže
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 5 ks Máta
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Česnek
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 3 polévková lžíce Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.3 mg
- Vláknina 4463.2 mg
- Vitamín A 4463.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bambusové výhonky scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
-
2
V pánvičce osmahneme rýži do zlatohněda a rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek.
-
3
Nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, pokrájený česnek, nahrubo nasekanou jarní cibulku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
-
4
Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí přelijeme bambusové výhonky.
-
5
Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístky máty a podáváme.