Hovězí polévka s rajčaty a chilli
Suroviny
- 80 g Cibule
- 4 g Petržel - nať
- 800 g Rajčata sušená sterilovaná
- 40 g Sýr Čedar
- 400 g Fazole červené sterilované
- 500 g Hovězí maso mleté
- 6 g Čokoláda hořká
- 15 ml Olej olivový
- 800 ml Vývar drůbeží
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1013 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1620 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 3889 mg
- Vláknina 34912.5 mg
- Vitamín A 34912.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 209 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Ty osmahneme na rozpáleném oleji do zrůžovění.
-
3
Přidáme mleté maso, dobře mícháme, aby nevznikly žmolky.
-
4
Krátce osmahneme, poté přidáme fazole, rajčata, vývar, čokoládu a chilli.
-
5
Uvedeme k varu a necháme vařit 80 minut.
-
6
Osolíme a opepříme dle chuti.
-
7
Jednotlivé porce servírujeme posypané sekanými bylinkami a strouhaným sýrem.