Pórková polévka s pomerančovou kůrou
Suroviny
- 160 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 70 g Pomeranče
- 400 g Pórek
- 100 g Rajčata
- 10 g Cukr krupice
- 1 g Bobkový list
- 60 g Celer řapíkatý
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 3 g Rozmarýn čerstvý
- 250 g Kroupy ječné
- 50 ml Olej olivový
- 2500 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1656 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 697.8 mg
- Vláknina 20562.8 mg
- Vitamín A 20562.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.
-
3
Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.
-
4
K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.
-
5
Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.
-
6
Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.
-
7
Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.
-
8
Polévku vaříme 20 minut.
-
9
Osolíme, opepříme.