Zeleninová polévka s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Ředkvička
  • 120 g Sýr balkánský
  • 50 g Salát ledový
  • 70 g Paprika červená
  • 30 ml Olej olivový
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 215.1 mg
  • Vláknina 2697.5 mg
  • Vitamín A 2697.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát, ředkvičky, papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobno.

  • 3

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté přidáme nakrájenou chilli papričku.

  • 4

    Podlijeme vývarem a necháme povařit 5 minut.

  • 5

    Nakrájenou zeleninu rozdělíme do polévkových talířů, zalijeme vroucím vývarem.

  • 6

    Jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu