Zeleninová polévka s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 215.1 mg
- Vláknina 2697.5 mg
- Vitamín A 2697.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát, ředkvičky, papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobno.
-
3
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté přidáme nakrájenou chilli papričku.
-
4
Podlijeme vývarem a necháme povařit 5 minut.
-
5
Nakrájenou zeleninu rozdělíme do polévkových talířů, zalijeme vroucím vývarem.
-
6
Jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem.