Vývar s knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 159.8 mg
- Vláknina 1360.1 mg
- Vitamín A 1360.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra dobře omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.
-
2
Mandle přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, poté nasekáme najemno.
-
3
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
4
Všechny tyto suroviny smícháme dohromady, přidáme majoránku, sůl, pepř, mouku a žloutky.
-
5
Vše dobře prohněteme a vytvarujeme v malé knedlíčky. Ty obalíme ve strouhance.
-
6
Vývar uvedeme k varu a knedlíčky do něj dáme vařit. Vaříme přibližně 5 minut.
-
7
Uvařené knedlíčky vyplují na hladinu.