Krkonošská dumlikačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 11.1 mg
- Vláknina 4293 mg
- Vitamín A 4293 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1550.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a oloupaný tuřín pokrájíme na kostičky a dáme ho vařit do osoleného mléka.
-
2
Do smetany rozmícháme dohladka mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Když je tuřín poloměkký, přimícháme smetanu s moukou a pomalu dovaříme. Ke konci vaření přimícháme kopr, necháme přejít varem a podáváme.