Krkonošská dumlikačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Tuřín
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 11.1 mg
  • Vláknina 4293 mg
  • Vitamín A 4293 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a oloupaný tuřín pokrájíme na kostičky a dáme ho vařit do osoleného mléka.

  • 2

    Do smetany rozmícháme dohladka mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Když je tuřín poloměkký, přimícháme smetanu s moukou a pomalu dovaříme. Ke konci vaření přimícháme kopr, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu