Tomatová esence
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1640.4 mg
- Vláknina 16403.9 mg
- Vitamín A 16403.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme.
-
2
2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.
-
3
Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.
-
4
Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.
-
5
Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.
-
6
Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.
-
7
Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.