Tomatová esence

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 2500 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Bazalka
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 60 g Šalotka
  • 40 g Fenykl sladký - hlíza
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1640.4 mg
  • Vláknina 16403.9 mg
  • Vitamín A 16403.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme.

  • 2

    2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.

  • 4

    Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.

  • 5

    Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.

  • 6

    Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.

  • 7

    Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.

Komentáře k receptu